Aproape 1,3% din populaţia lumii a fost infectată cu de noul coronavirus şi peste 2,1 milioane de oameni au murit.

O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului. Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeaşi perioadă, iar rata globală a mortalităţii este de 2,15%.

Cele mai afectate ţări – Statele Unite, India, Brazilia, Rusia şi Regatul Unit – reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de COVID-19, dar 28% din populaţia globală, potrivit unei analize a Reuters.

Primele 50 de milioane de cazuri de pandemie au fost atinse în 11 luni, dar numărul s-a dublat în doar trei luni.

Aproximativ 56 de ţări au început să vaccineze oamenii pentru coronavirus, administrând cel puţin 64 de milioane de doze. Israelul conduce clasamentul vaccinărilor, inoculând 29% din populaţia sa cu cel puţin o doză.

Cu peste 25 de milioane de cazuri, Statele Unite au 25% din toate cazurile raportate de COVID, deşi reprezintă doar 4% din populaţia lumii. Statele Unite au cel mai mare număr mediu zilnic de noi decese raportate, reprezentând unul din cinci decese raportate în întreaga lume în fiecare zi.

Cea mai afectată regiune din lume, Europa, raportează în prezent un milion de noi infecţii la fiecare patru zile şi a raportat aproape 30 de milioane de când a început pandemia. Marea Britanie a ajuns marţi la 100.000 de morţi.

Regiunea Europei de Est, inclusiv ţări precum Rusia, Polonia şi Ucraina, contribuie cu aproape 10% din toate cazurile globale de COVID-19.

În ciuda obţinerii timpurii a unor oferte pentru vaccinuri, multe ţări europene se confruntă cu întârzieri ale livrărilor atât de la Pfizer, cât şi de la AstraZeneca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/imbolnaviri-coronavirus-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/imbolnaviri-coronavirus-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Aproape 1,3% din populaţia lumii a fost infectată cu de noul coronavirus şi peste 2,1 milioane de oameni au murit. O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul...