Pfizer şi BioNTech au declarat că pot produce aproximativ 2 miliarde de doze în acest an, însă cererea a depăşit cu mult oferta. 

Alianţa Pfizer cu Sanofi este o colaborare neobişnuită între companii, care de obicei ar fi concurenţi, şi reflectă urgenţa de a produce rapid mai multe doze de vaccin.

„Am mutat activităţile pentru a putea produce peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la BioNTech, temporar. Acesta este maximul pe care îl putem produce în acest interval de timp cu capacităţile industriale pe care le avem disponibile”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat. 

Momentul se suprapune cu o fereastră pe care o are Sanofi, în timp ce propria sa activitate de dezvoltare a vaccinului progresează lent, potrivit BioPharma Dive.

Sanofi, împreună cu partenerul GlaxoSmithKline, intenţionează în prezent să înceapă un studiu mare care să testeze vaccinul pe bază de proteine la sfârşitul acestui an. În cazul în care acest studiu va avea succes, companiile anticipează că vaccinul ar putea deveni disponibil până în al patrulea trimestru.

Această schimbare reprezintă o întârziere de până la şase luni de la proiecţiile iniţiale ale Sanofi şi GSK. Rezultatele unui test în stadiu incipient al vaccinului au fost slabe, obligând companiile să treacă la o nouă formulă care ar putea stimula un răspuns imun mai puternic.

Sanofi lucrează, de asemenea, cu Translate Bio pentru a dezvolta un alt vaccin care utilizează ARN mesager, dar dezvoltarea se află în stadii incipiente. Testarea iniţială pe oameni este de aşteptat să înceapă în acest trimestru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0569686768-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0569686768-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pfizer şi BioNTech au declarat că pot produce aproximativ 2 miliarde de doze în acest an, însă cererea a depăşit cu mult oferta.  Alianţa Pfizer cu Sanofi este o colaborare neobişnuită între companii, care...