Potrivit DSP Suceava, pe 5 ianuarie, un sucevean în vârstă de 39 ani a revenit în ţară cu maşina personală din Marea Britanie. La intrarea în ţară autorităţile au emis decizie de intrare în carantină, iar persoana în cauză s-a izolat împreună cu soţia şi trei copii.

Deoarece a devenit simptomatic, pe 9 ianuarie s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost testat rapid şi investigat radiologic. Ulterior, el a fost trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava unde a fost testat RT-PCR. Pe14 ianuarie o probă a fost trimisă la Institutul Cantacuzino, pentru secvenţiere genetică, rezultatul confirmând prezenţa unei tulpini de SARS-CoV2/B.1.1.7.

CITEŞTE AICI: Un alt caz de infectare cu noua tulpină SARS-CoV-2 în România. Unde a fost depistat, de data aceasta.

Reprezentanţii DSP mai spun că pacientul a avut o evoluţie lent favorabilă şi că, fiind sub tratament simptomatic şi sursă de oxigen, el s-a externat la cerere pe data de 22 ianuarie. Două zile mai târziu, pacientul a solicitat ambulanţa şi s-a reinternat pentru tratarea unei afecţiuni noncovid.

Ancheta epidemiologică desfăşurată la Suceava a arătat că cel puţin patru persoane au intrat în contact cu bărbatul infectat cu tulpina britanică a virusului SARS CoV-2. Toţi se află în carantină fiind urmăriţi clinic de medicul de familie. Ei au simptome uşoare şi o evoluţie clinică favorabilă.

Secvenţierea pentru tulpina britanică a virusului SAR-COV-2 este un proces laborios şi costisitor, costul fiind de 500 de euro, spune directorul CNSCBT din INSP, doctorul Adriana Pistol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/urgente.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/urgente-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit DSP Suceava, pe 5 ianuarie, un sucevean în vârstă de 39 ani a revenit în ţară cu maşina personală din Marea Britanie. La intrarea în ţară autorităţile au emis decizie de intrare în carantină, iar...