Declaraţia privind starea de urgenţă a fost adoptată duminică. Prin aceasta, ar primi protecţie femeile dar şi persoanele gay şi cele transgender, conform Al Jazeera

 

Sunt prevăzute totodată o serie de măsuri pentru victimele violenţei de gen, precum o aplicaţie mobilă prin care acestea pot cere ajutor şi depune plângere, program pentru victimele care au un ordin de protecţie şi campanii de educare pentru publicul larg. 

 

Guvernatorul Pedro Pierluisi a declarat că declaraţia are ca obictiv combaterea „unui rău care a provocat prea multe pagube pentru foarte mult timp”. 

 

„Victimele au suferit consecinţele machism-ului sistemic, al inechităţii, discriminării, lipsei de educaţei, lipsei de ghidare şi de acţiune”, a spus demnitarul. 

 

Declaraţia defineşte violenţa de gen ca fiind un comportament care afectează fizic, sexual sau psihologic o persoană şi care este motivat de stereotipii şi prejudecăţi despre femei. 

O femeie ucisă în fiecare săptămână 

 

Conform unui raport naţional din 2019 realizat de către activişti şi specialişti în advocacy, o femeie este ucisă în bătaie sau înjunghiată la fiecare şapte zile. 

 

Întrucât America Latină şi Caraibe sunt cele mai periculoase regiuni pentru siguranţa femeilor, ONG-urile de profil presează autorităţile să ia măsuri urgente. 

 

Activiştii pentru drepturilor omului cer de mulţi ani măsuri adecvate de protecţie a supravieţuitoarelor violenţei de gen. „Este o zi importantă pentru femei, pentru fete şi pentru toţi oamenii care au crezut în declaraţii stării de urgenţă pentru violenţa de gen, pe care noi am cerut-o timp de trei ani!”, a declarat Lisdel Flores, directoarea unui adăpost de urgenţă pentru femeile victime ale violenţei de gen. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/violenta-de-gen-profimedia.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/violenta-de-gen-profimedia-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Declaraţia privind starea de urgenţă a fost adoptată duminică. Prin aceasta, ar primi protecţie femeile dar şi persoanele gay şi cele transgender, conform Al Jazeera.    Sunt prevăzute totodată o...