Decalajul dintre bogaţi şi săraci în ceea ce priveşte vaccinul anti-Covid se măreşte, a precizat OMS, care are nevoie de 26 de miliarde de dolari pentru a accelera accesul la instrumentele de luptă împotriva Covid-19, notează Le Figaro.

 

“Naţionalismul vaccinului ar putea costa economia globală până la 9,2 trilioane de dolari,” a declarat şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, citând un nou studiu al Camerei Internaţionale de Comerţ. “Aproape jumătate din această sumă sau 4,5 trilioane de dolari, ar fi pierdută pentru cele mai bogate economii,” a adăugat el.

 

Directorul OMS a indicat, de asemenea, că dispozitivul pentru accelerarea accesului la instrumentele de combatere a Covid-19, denumit ACT Accelerator, are nevoie de 26 miliarde de dolari în 2021 (21,4 miliarde de euro).

 

Lansat la sfârşitul lunii aprilie 2020, în cadrul unui eveniment co-organizat de directorul OMS, preşedintele francez, preşedintele Comisiei Europene şi Fundaţia Bill & şi Melinda Gates, ACT îşi propune să accelereze dezvoltarea şi producerea de diagnostice, tratamente şi vaccinuri împotriva noului coronavirus şi asigurarea accesului echitabil la acestea.

 

Pe plan naţional, vaccinul poate servi scopurilor politice pe termen scurt, dar este în interesul economic pe termen mediu şi lung al fiecărei naţiuni să susţină echitatea vaccinului”, a insistat Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Până nu vom pune capăt pandemiei peste tot, nu se va termina”, a spus el.

 

”Pe măsură ce vorbim, ţările bogate lansează vaccinuri în timp ce ţările cel mai puţin dezvoltate din lume urmăresc şi aşteaptă. Cu fiecare zi care trece, decalajul se măreşte între cei care au şi cei care nu au,” a adăugat directorul OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0566829494.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0566829494-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Decalajul dintre bogaţi şi săraci în ceea ce priveşte vaccinul anti-Covid se măreşte, a precizat OMS, care are nevoie de 26 de miliarde de dolari pentru a accelera accesul la instrumentele de luptă împotriva Covid-19, notează...