După Bucureşti, veştile bune ar putea urma şi pentru locuitorii din jurul Capitalei.

Judeţul Ilfov a trecut, azi, în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut sub pragul de trei infectări la mia de locuitori.

 

Dacă trendul se păstrează şi în următoarele zile, iar indicenţa rămâne sub 3 la mie, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu-i rămâne decât să adopte o hotărâre prin care să relaxeze restricţiile, exact cum se va întâmpla de luni în Bucureşti.

 

Asta înseamnă că restaurantele şi cafenelele s-ar putea redeschide şi funcţiona la interior la o capacitate de 30%. La fel şi sălile de teatru, cinematografele şi agenţiile de pariuri. 

 

Sunt tot mai puţine judeţe în scenariul roşu

 

La acest moment doar Clujul şi Timişul mai sunt în scenariul roşu, adică au o incidenţă de peste 3 cazuri la mie. Clujul e însă chiar la limită (3,01), aşa că e foarte posibil ca mâine să treacă, la rândul lui, în scenariul galben. 

 

12 judeţe sunt în scenariul galben, iar 28 de judeţe sunt în zona verde, au o rată mai mică de 1,5 la mie. Cele mai mici incidenţe sunt în Buzău (0,53), Olt (0,59) şi Vrancea (0,6). 

 

 

MAI RELAXAŢI CU 30%

Se redeschid: restaurante, cafenele, teatre, cinematografe, agenţii de pariuri

Program de funcţionare limitat

Capacitate: 30% din locurile disponibile, cu respectarea distanţării

 

INCIDENŢA ULTIMELOR ZILE ÎN ILFOV

Sâmbătă: 2,96 cazuri la mia de locuitori

Vineri: 3,07 cazuri la mia de locuitori

Joi: 3,12 cazuri la mie

MEDIA NAŢIONALĂ: 2,11 cazuri la mie

 

Judeţe în scenariul roşu (incidenţă de peste 3 la mie): Cluj, Timiş

Judeţe în scenariul galben (incidenţă între 1,5 şi 3 la mie): Alba, Bihor, Braşov, Bucureşti, Caraş-Severin, Constanţa, Galaţi, Ilfov, Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Suceava

Judeţe în scenariul verde (incidenţă sub 1,5 la mie): Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/untitled-3.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/untitled-3-300x300.pngrootstireaUncategorised
După Bucureşti, veştile bune ar putea urma şi pentru locuitorii din jurul Capitalei. Judeţul Ilfov a trecut, azi, în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut sub pragul de trei infectări la...