Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştilor din cadrul Poliţiei Capitalei au depistat vineri seara, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care şi un ofiţer de poliţie cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale de Poliţiei a Municipiului Bucureşti.

„Urmare a datelor avute la dispoziţie, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul respectiv, pentru a se stabili existenţa sau inexistenţa unei abateri disciplinare şi a vinovăţiei, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de poliţist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este şi desemnat, la nivelul Poliţiei Capitalei, să coordoneze activităţile specifice de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicat.

De asemenea, una dintre persoanele depistate la petrecere figura carantinată în judeţul Călăraşi, din data de 16 ianuarie, astfel că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Oamenii legii au amendat 25 de clienţi cu 17.500 de lei şi au aplicat o sancţiune 5.000 de lei operatorului economic în incinta căruia au fost depistate persoanele.

Potrivit IGPR, în ultimele 24 de ore, au avut loc 823 de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară la nivel naţional. În urma acţiunilor punctuale de control, au fost aplicate peste 4.124 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 760.280 de lei.

Alte două persoane sunt cercetate pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un bărbat din Pantelimon, care trebuia să fie în carantină după revenirea din Marea Britanie, nu a fost găsit la domiciliu, iar un alt bărbat, testat pozitiv la noul coronavirus, izolat la domiciliu, nu se afla la adresa de domiciliu din comuna Valea Crişului, judeţul Covasna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7421162-mediafax-foto-andreea-alexandru-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7421162-mediafax-foto-andreea-alexandru-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştilor din cadrul Poliţiei Capitalei au depistat vineri seara, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care şi un ofiţer de poliţie cu funcţie de conducere...