Statele membre UE au convenit miercuri recunoaşterea reciprocă a testelor antigen, în ajunul unui nou summit european dedicat coordonării luptei împotriva pandemiei. A fost lansată o procedură scrisă pentru confirmarea acestui acord înainte de începerea summitului, relatează Le Figaro.

 

Testele antigen nu necesită analize de laborator, iar rezultatul poate fi cunoscut în decurs de 10 până la 30 de minute. Dar sunt mai puţin eficiente decât testele PCR.

 

Comisia Europeană pledează din noiembrie anul trecut pentru utilizarea testelor antigene rapide, pe lângă testele PCR, pentru a limita răspândirea virusului şi a limita măsurile de izolare sau carantină. Aceste teste rapide sunt văzute ca o soluţie pentru călătorii care se întorc dintr-o ţară din afara Europei.

 

Comisia recomandă utilizarea acestora „în situaţii specifice”, pentru a identifica imediat cazurile infectate sau pentru a monitoriza „persoanele cu risc ridicat”, cum ar fi personalul medical sau angajaţii din casele de bătrâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7605862-ap-mediafax-foto-ap-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7605862-ap-mediafax-foto-ap-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Statele membre UE au convenit miercuri recunoaşterea reciprocă a testelor antigen, în ajunul unui nou summit european dedicat coordonării luptei împotriva pandemiei. A fost lansată o procedură scrisă pentru confirmarea acestui acord înainte de începerea summitului,...