UPDATE 01:40 Senatul SUA nu poate finaliza procedura demiterii înainte de încheierea mandatului lui Donald Trump

Senatul Statelor Unite nu va putea finaliza procedura privind inculparea preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii înainte de încheierea mandatului actualului lider de la Casa Albă, afirmă senatorul Mitch McConnell, liderul grupului republican.

Mitch McConnell: “Pur şi simplu nu este nicio şansă ca un proces corect şi serios să se încheie înainte de învestirea preşedintelui Joseph Biden”

CITEŞTE MAI MULT AICI

UPDATE 00:14 Camera Reprezentanţilor a aprobat punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat, miercuri seară, inculparea preşedintelui în funcţie, Donald Trump, pentru “instigare la insurecţie”. Procedura demiterii va continua în Senat.

Senatul SUA urmează să decidă, cu majoritate de două-treimi, dacă preşedintele este vinovat. 

Donald Trump a fost deja vizat de o procedură de inculpare în vederea demiterii în decembrie 2019, pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. În acel caz, Senatul SUA a respins cererea Camerei Reprezentanţilor privind demiterea preşedintelui.

CITEŞTE MAI MULT AICI

UPDATE 23:48 Donald Trump a fost pus oficial sub acuzare

Donald Trump a fost pus oficial sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor, acuzaţia pricipală fiind incitare la insurecţie în legătură cu atacul asupra Congresului SUA care s-a petrecut, miercuri, 6 ianuarie 2021.

Voturi pentru punerea sub acuzare a lui Trump: 231. Voturi împotrivă: 197. Republicani care au votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump: 10. 5 congresmani  (1 democrat şi 4 republicani) nu au votat.

Donald Trump este singurul preşedinte SUA care a fost pus de 2 ori sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor a SUA în acelaşi mandat. Judecata şi voturile decisive vor fi însă în Senatul SUA.

UPDATE 23:10 Nouă republicani votează împotriva lui Donald Trump

Alţi doi republicani, Tom Rice din South Carolina şi Anthony Gonzalez din Ohio, au votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump. În baza anunţurilor şi voturilor, în total, 9 republicani ar trebui să voteze împotriva lui Donald Trump.

UPDATE 22:55 A început votul în Camera Reprezentanţilor pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Camera Reprezentanţilor are 435 de membri. Sunt prezenţi 433. Foarte probabil, rezoluţia de punere sub acuzare a lui Donald Trump va fi votată de Camera Reprezentanţilor, urmând ca judecata să se petreacă în Senatul SUA.

CITEŞTE AICI: Nancy Pelosi prezintă acuzaţiile la adresa lui Donald Trump / Senatul SUA se va întruni după învestirea lui Joe Biden

Dacă votul ar trece de Camerea Reprezentanţilor ar declanşa un proces în Senatul care este încă controlat de republicani, deşi nu era clar dacă a rămas suficient timp  pentru a-l expulza pe Trump, relatează Reuters.

Democraţii susţinuţi de un număr de republicani au votat un memeoriu pentru a-l convinge pe vicepreşedintele Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei SUA pentru înlăturarea lui Trump, dar Pence a respins cererea marţi seară.

“Nu cred că un astfel de demers este în interesul naţiunii noastre sau în conformitate cu Constituţia noastră”, a spus Pence într-o scrisoare adresată preşedintelui Camerei, Nancy Pelosi.

Republicanii din Cameră care se opun acţiunii de acuzare susţin că democraţii merg prea departe, deoarece Trump este pe punctul de părăsi Casa Albă oricum.

Dacă Trump va fi acuzat de Cameră, ar urma să aibă loc un proces în Senat pentru a determina vinovăţia. Pentru a-l condamna este nevoie de o majoritate de două treimi din Senat, ceea ce înseamnă ca cel puţin 17 republicani să voteze pentru condamnare.

Democraţii ar putea folosi, de asemenea, un proces de punere sub acuzare pentru a trece printr-un vot care blochează posibilitatea ca Trump să candideze din nou la funcţie.

Trump a spus că intenţionează să candideze din nou în 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/congres.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/congres-300x300.jpgrootstireaUncategorised
UPDATE 01:40 Senatul SUA nu poate finaliza procedura demiterii înainte de încheierea mandatului lui Donald Trump Senatul Statelor Unite nu va putea finaliza procedura privind inculparea preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii înainte de...