„Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat variaţia de 6 doze, practic în cursul zilei am şi primit notificare de la compania BioNTech/Pfizer. De mâine se reactualizează stocurile şi în loc de cinci doze, cât este prevăzut pe flacon, vom vorbi de şase doze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

CITEŞTE AICI: Etapa a doua de vaccinare, în România: Valeriu Gheorghiţă anunţă când încep programările pentru vaccinul anti COVID-19.

Întrebat despre cele 272 de doze pierdute până acum, acesta a spus că se înregistrează câte o doză pierdută în fiecare centru de vaccinare.

„Aproximativ o doză pe centru de vaccinare: depăşiri ale condiţiilor de stabilitate de temperatură, spargeri ale flacoanelor şi au mai fost situaţii în care efectiv la sfârşitul programului nu s-au găsit persoane care să fie vaccinate, practic s-a irosit în medie o doză pe centru. Există această procedură, instrucţiunea e deja transmisă către centrele de vaccinare pentru a gestiona cât mai bine numărul dozelor şi a reduce la minimum posibil, însă trebuie să acceptăm că acest minim nu se poate reduce la 0, încercăm să utilizăm la maxim toate dozele”, a spus Gheorghiţă.

Acesta a precizat că astfel de pierderi sunt acceptate la nivel internaţional, dar că în România autorităţile şi-au propus ca pierderile să fie până în 0,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7619997-mediafax-foto-anadolu-agency-hepta-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7619997-mediafax-foto-anadolu-agency-hepta-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat variaţia de 6 doze, practic în cursul zilei am şi primit notificare de la compania BioNTech/Pfizer. De mâine se reactualizează stocurile şi în loc de cinci doze, cât este prevăzut...