Cheltuieliele cu centrele de vaaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanţă de urgenţă în acest scop în această săptămână, a anuţat marţi Emil Boc, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, după o întâlnire a primarilor cu ministrul Finanţelor.

Imaginea articolului Emil Boc: „Cheltuieliele cu centrele de vaaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat”

Emil Boc: „Cheltuieliele cu centrele de vaaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat”

Boc a precizat că actul normativ va stabili şi sumele care voorr fi plătite medicilor şi personalului din centre. „Forma finală a ordonanţei de urgenţă va respecta prevederile strategiei naţionale de vaccinare”, a precizat Boc.

Emil Boc, primarul muncipiului Cluj-Napoca şi alţi primari s-au arătat nemulţumiţi de ordonanţa de urgenţă a guvernului care prevede că administraţiile locale trebuie să înfiinţeze şi să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără a menţiona sursa de bani. ”Într-o ţară democratică europeană, nici un minister nu-şi permite să aloce responsabilităţi administraţiei publice locale, fără să discute în prealabil cu aceştia şi fără să aloce resursa financiară în vederea implementării acelei sarcini pe care o stabileşte. E o chestie de respect instituţional. Cine priveşte această dispută în termeni de război în coaliţie, de conflict personal, exclus, aici nu este vorba nici de un război, nici de un conflict, e vorba de respect instituţional. Fiecare să-şi facă datoria conform legii”, a declarat recent Boc.

Primarii de municipii au avut o discuţie pe tema finanţării centrelor de vaccinare cu ministrul Finanţelor Alexandru Nazare.

Recent premierul Florin Cîţu a declarat că România va fi pregătită să vaccineze 150.000 de persoane pe zi, în 1.000 de centre de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Cheltuieliele cu centrele de vaaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanţă de urgenţă în acest scop în această săptămână, a anuţat marţi Emil Boc, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, după o întâlnire a primarilor cu ministrul Finanţelor. ...