Imunitatea colectivă împotriva Covid-19 nu va fi atinsă „în 2021”, deşi vaccinurile au început să fie distribuite în numeroase ţări, a avertizat ofiţerul ştiinţific OMS, Soumya Swaminathan, notează Le Figaro.

 

“Nu vom atinge niciun nivel de imunitate a populaţiei sau imunitate de turmă în 2021,” a spus aceasta în timpul unei informări de presă la Geneva.

 

Ea a subliniat importanţa continuării aplicării măsurilor de protecţie cum ar fi purtatul măştii, spălarea pe mâini şi distanţarea socială pentru combaterea pandemiei. Producţia vaccinurilor, când vine vorba de miliarde de doze, „necesită timp”, a spus ea, îndemnând la ”puţină răbdare.”

 

Vaccinurile vor veni. Vor ajunge în toate ţările, dar între timp nu trebuie să uităm că există măsuri care funcţionează,” a adăugat ea.

 

Swaminathan a aplaudat „progresul incredibil” realizat de cercetători pentru a dezvolta mai multe vaccinuri sigure şi eficiente într-un timp atăt de scurt. Ţările administrează în prezent vaccinuri dezvoltate de BioNTech-Pfizer, Oxford University / AstraZeneca şi Moderna.

 

Potrivit experţilor în sănătate, accesul limitat la vaccinuri în ţările în curs de dezvoltare, scepticismul cu privire la vaccinare şi potenţialul mutaţiilor virale reprezintă cauzele pentru care iminitatea colectivă nu va fi posibilă în acest an.

 

Imunitatea colectivă apare atunci când suficient de mulţi oameni dintr-o populaţie au imunitate la o infecţie, astfel încât să împiedice răspândirea bolii.

 

În Statele Unite, ţara cu cel mai mare număr zilnic de cazuri din lume, oficialii au declarat că până acum au fost distribuite peste 25,4 milioane de doze de vaccin, fiind administrate aproape 9 milioane. În Germania, peste 600.000 de persoane au fost vaccinate până acum împotriva COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/oms1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/oms1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Imunitatea colectivă împotriva Covid-19 nu va fi atinsă „în 2021”, deşi vaccinurile au început să fie distribuite în numeroase ţări, a avertizat ofiţerul ştiinţific OMS, Soumya Swaminathan, notează Le Figaro.   ...