În contextul violenţelor produse la sediul Congresului SUA, Heiko Maas cere intensificarea cooperării între Bruxelles şi Washington pentru apărarea normelor democratice.

“Nu le putem lăsa deloc spaţiu de manevră inamicilor democraţiei liberale. Acest lucru nu este valabil doar în SUA, ci şi la noi, în Germania şi Europa. Suntem pregătiţi să colaborăm cu Statele Unite pentru un Plan Marshall al democraţiei”, a declarat Heiko Maas într-un interviu acordat agenţiei DPA.

Planul Marshall a fost un program de asistenţă economică aplicat de Statele Unite pentru reconstrucţia Europei după al II-lea Război Mondial. Germania a profitat foarte mult de pe urma planului de asistenţă.

“Fără democraţie în Statele Unite, nu poate exista democraţie în Europa. Una dintre cele mai mari misiuni de viitor pentru americani şi europeni va fi eliminarea din rădăcini a clivajelor sociale”, a adăugat Heiko Maas, amintind că preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, a semnalat că vrea reconciliere pe plan intern şi construirea unei reţele internaţionale de protejare a democraţiei. Germania poate iniţia împreună cu noul preşedinte al SUA o “Alianţă a multilateralismului”, a precizat Heiko Maas.

“Ne vom putea apăra doar prin credinţa în coeziune, prin democraţie ca fiind cel mai bun sistem uman de organizare şi prin convingerea în ştiinţă şi în raţiune”, a subliniat Heiko Maas, notând că, în secolul 21, cei mai buni parteneri naturali pentru apărarea acestor valori sunt Statele Unite şi Europa.

Joseph Biden a anunţat că în primul an de mandat intenţionează să organizeze un “summit global pentru democraţie”, în scopul protejării drepturilor omului, siguranţei scrutinelor şi combaterii corupţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7491504-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7491504-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În contextul violenţelor produse la sediul Congresului SUA, Heiko Maas cere intensificarea cooperării între Bruxelles şi Washington pentru apărarea normelor democratice. 'Nu le putem lăsa deloc spaţiu de manevră inamicilor democraţiei liberale. Acest lucru...