Întrucât Twitter a suspendat definitiv contul lui Donald Trump din cauza riscului de incitare la violenţă, motorul de căutare a luat decizia de a bloca Parler, iar Apple a acordat serviciului 24 de ore pentru a prezenta un plan detaliat de moderare.

Parler este o reţea socială către care mulţi susţinători ai lui Trump au migrat după ce au fost blocaţi pe platforme precum Twitter.

Directorul executiv Parler, John Matze, a declarat vineri că Apple îi aplică standarde lui Parler pe care el nu şi le aplică şi companiile atacă libertăţile civile. El a adăugat într-un mesaj text către Reuters: „Coordonarea revoltelor, violenţei şi rebeliunilor nu are loc pe reţelele de socializare”, potrivit The Guardian.

Într-o declaraţie, Google a spus că „pentru ca noi să distribuim o aplicaţie prin Google Play, este necesar ca aplicaţiile să implementeze o moderare robustă pentru conţinut extrem. Având în vedere această ameninţare continuă şi urgentă pentru siguranţa publică, suspendăm aplicaţia din Magazinul Play până când se soluţionează aceste probleme ”.

„Conţinutul care ameninţă bunăstarea altora sau este destinat să incite la violenţă sau alte acte nelegiuite nu a fost niciodată acceptat pe App Store”, a spus Apple într-o scrisoare către Parler.

John Matze, care se descrie pe sine drept libertin, a fondat Parler în 2018 ca o alternativă „liberă de exprimare” la platformele de masă, dar a început să atragă utilizatorii înclinaţi spre dreapta pe măsură ce susţinătorii proeminenţi ai lui Trump s-au mutat acolo.

Matze a spus despre Apple: „Se pare că Parler este responsabil pentru TOT conţinutul generat de utilizatori pe Parler. În aceeaşi logică, Apple trebuie să fie responsabil pentru TOATE acţiunile întreprinse de telefoanele lor. Pentru fiecare maşină-bombă, fiecare conversaţie ilegală pe telefonul mobil, fiecare infracţiune ilegală comisă pe un iPhone, trebuie să fie şi Apple responsabil”.

Clădirea Capitoliului din Washington D.C. a fost luată cu asalt de suporterii lui Trump. Protestatarii au intrat în clădirea unde avea loc sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, iar şedinţa a fost întreruptă. Au avut loc ciocniri violente între susţinătorii preşedintelui Donald Trump şi poliţie, în urma cărora, mai mulţi oameni şi-au pierdut viaţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0541484834.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0541484834-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Întrucât Twitter a suspendat definitiv contul lui Donald Trump din cauza riscului de incitare la violenţă, motorul de căutare a luat decizia de a bloca Parler, iar Apple a acordat serviciului 24 de ore pentru a...