Înhumarea ar putea fi o practică veche „de când lumea”. Cel puţin, asta arată cele mai recente descoperiri. 

 

În Europa şi în anumite părţi din Asia au fost descoperite, de-a lungul timpului, zeci de oseminte de neanderthalieni (femei şi bărbaţi, dar şi copii), care par a fi fost îngropate după un anumit ritual. O nouă analiză derulată de către experţi pare să confirme faptul că strămoşii noştri îşi îngropau morţii, conform CNN.

 

Ferrassie este un sit preistoric extrem de vast, descoperit încă de la începutul secolului al XX-lea. Acesta era locuit de neanderthalieni şi a fost studiat de mulţi experţi. 

 

Specialistul Antoine Balzeau susţine că scheletul micuţului are 41.000 de ani, prin urmare „stratul de de pământ a fost într-adevăr săpat pentru a se depune cadavrul, acesta fiind apoi acoperit (…), aşa că, pentru prima oară într-o manieră robustă, avem de-a face cu o înhumare”, mai arată Balzeau. 

 

Osemintele s-au păstrat în stare perfectă, chiar mai bine decât oasele animalelor găsite în acelaşi strat de pământ, unde a fost îngropat copilul. 

 

Capul micuţului este orientat spre est, fiind poziţionat intenţionat mai sus decât restul corpului. „Originea acestor practici funerare are implicaţii importante pentru capacitatea cognitivă şi comportamentul modern al omului”, se arată în analiză. Studiul mai punctează pe faptul că se poate da astfel startul la o discuţie vitală despre cronologia dispariţiei neanderthalienilor, comportamentul lor cultural şi simbolic”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/neanderthal.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/neanderthal-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Înhumarea ar putea fi o practică veche „de când lumea”. Cel puţin, asta arată cele mai recente descoperiri.    ...