În prima parte a lunii decembrie anul trecut, ministerul Afacerilor Externe a anunţat că România va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene la Bucureşti. Avantajele pe care le vom avea devin tot mai clare: de la investiţii financiare la oportunităţi de angajare a noi specialişti în securitate cibernetică.

Am ajuns aici, în primul rând pentru că Bucureştiul este un adevărat pol IT. România întrece state ca Marea Britanie, Germania sau Canada la numărul de specialişti în telecomunicaţii.

„Acest centru va derula investiţii de 4,5 miliarde de euro în următorii 7 ani, din care 2 miliarde vor fi bani ai Uniunii Europene, restul vor proveni de la statele membre UE”, spune Dan Câmpean, director general al CERT-RO (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică).

„Cam toate casele mari de tehnologie vor fi atrase să deschidă birouri, puncte de prezenţă, sucursale, în România, dacă nu au făcut asta deja. Vor dori să fie aproape de experţii din centru, să participe la seminarii şi la diverse activităţi împreună cu specialiştii din centru şi să afle oficial şi transparent despre investiţii”, adaugă el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0506162615.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0506162615-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În prima parte a lunii decembrie anul trecut, ministerul Afacerilor Externe a anunţat că România va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene la Bucureşti. Avantajele pe care le vom avea devin tot mai clare: de la...