CNN a prezentat povestea emoţionantă a lui Hyun Mi, o femeie născută în Coreea de Nord care şi-a părăsit ţara când era copil. La 70 de ani distanţă a putut să-şi revadă casa părintească graţie realităţii virtuale.

Hyun Mi, cântăreaţă: Am crezut că o să fie pentru o săptămână, însă acea săptămâna s-a transformat în 70 de ani. Asta mă face să plâng.

Alături de părinţii ei, Hyun Mi a părăsit Coreea de Nord în timpul războiului. Nu au putut să o ia şi pe sora ei mai mică. Abia după 50 de ani a revăzut-o pe aceasta, în timpul unei întâlniri în China. Acum, după alte două decenii, Mi a acceptat să ia parte la un proiect. O echipă de cercetători i-a recreat casa în realitatea virtuală. Femeia le-a spus toate detaliile, dar fără să ştie ce o aşteaptă. Apoi şi-a pus casca pe cap şi a rămas fără cuvinte.

Hyun Mi merge către casa în care a copilărit pentru prima dată după decenii. Întinde mâna să atingă trecutul ei, pe care ştie că nu-l va revedea.

Hyun Mi, cântăreaţă: Chipurile mamei, tatei, surorilor şi a fratelui meu mi-au apărut în faţă. Puteam să văd feţele părinţilor atât de clar. Plâng încontinuu. Ce pot să fac?

Proiectul este abia la început. Cercetătorii plănuiesc să ajute şi alţi bătrâni care şi-au părăsit casele în urmă cu mulţi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/http-cdn-cnn-com-cnnnext-dam-assets-201224005009-05-north-korea-.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/http-cdn-cnn-com-cnnnext-dam-assets-201224005009-05-north-korea--300x300.jpgrootstireaUncategorised
CNN a prezentat povestea emoţionantă a lui Hyun Mi, o femeie născută în Coreea de Nord care şi-a părăsit ţara când era copil. La 70 de ani distanţă a putut să-şi revadă casa părintească graţie realităţii...