Ministerul Afacerilor Externe din România anunţă că, în conformitate cu informaţiile suplimentare comunicate public de către autorităţile belgiene, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Belgiei mai multe categorii de persoane care călătoresc dintr-o zonă roşie, inclusiv din România.

Pe listă sunt persoanele rezidente în Regatul Belgiei, persoanele cu vârsta sub 12 ani şi persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau maritimă şi care nu s-au aflat în străinătate mai mult de 48 de ore sau care vor rămâne în Regatul Belgiei pentru maximum 48 de ore. De asemenea, sunt vizate persoanele care călătoresc pe cale aeriană şi rămân exclusiv în zona de tranzit a aeroportului, fără a intra pe teritoriul belgian.

Cei care au au nevoie de un test Covid sunt informaţi că documentul trebuie să fie emis cu maximum 72 de ore anterior sosirii pe teritoriul Regatului Belgiei. Buletinul medical trebuie să fie făcut într-un laborator acreditat din statul de provenienţă şi certificat de un medic sau farmacist biolog, să fie prezentat în format pe hârtie sau electronic şi să fie emis într-una dintre limbile neerlandeză, franceză, germană sau engleză.

Companiile de transport trebuie să verifice, anterior îmbarcării, dacă pasagerii sunt în posesia rezultatului negativ al testului molecular tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, putând refuza îmbarcarea persoanelor care nu deţin un astfel de test.

De asemenea, conform aceloraşi informaţii comunicate de autorităţile belgiene, nu sunt acceptate testele rapide, singura excepţie vizând anumite categorii de persoane care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze, cu cel mult 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian, formularul Passenger Locator Form.

În funcţie de răspunsurile la chestionarul de autoevaluare, ataşat formularului Passenger Locator Form, la sosirea pe teritoriul belgian, călătorii pot primi un mesaj SMS prin care sunt informaţi cu privire la obligativitatea carantinării (pentru o perioadă de 7 zile) şi a testării după respectarea celor 7 zile de carantină. Dacă testul este pozitiv, persoanele respective se vor autoizola pentru 7 zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/7605862-ap-mediafax-foto-ap-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/7605862-ap-mediafax-foto-ap-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministerul Afacerilor Externe din România anunţă că, în conformitate cu informaţiile suplimentare comunicate public de către autorităţile belgiene, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul...