„Aşa-numita lor „crimă” a fost să fugă de tiranie. China comunistă nu se va opri să-i împiedice pe oamenii săi să caute libertatea în altă parte”, se spune în declaraţie.

Zece din cei doisprezece cetăţeni din Hong Kong, care au fost reţinuţi în apele chinezeşti în timp ce fugeau în Taiwan, vor fi judecaţi la tribunalul popular al districtului Yantian din Shenzhen, luni după-amiază, potrivit Reuters.

Deşi parte din China, Hong Kong e un oraş semi-autonom. Are propria lui limbă, propria valută, propriul sistem judiciar, propria cultură, ca să nu mai vorbim de faptul că, în ultimii ani, cetăţenii săi s-au tras deoparte (şi departe!) de China şi vor chiar să devină independenţi.

Fostă colonie britanică, Hong Kong a fost înapoiată Chinei în 1997, printr-o înţelegere ai cărei termeni includeau protecţia unor drepturi ca libertatea presei şi a adunărilor. Acest model de guvernare este denumit “O ţară, Două sisteme”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/china-flag-wallpapers.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/china-flag-wallpapers-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Aşa-numita lor „crimă” a fost să fugă de tiranie. China comunistă nu se va opri să-i împiedice pe oamenii săi să caute libertatea în altă parte”, se spune în declaraţie. Zece din cei doisprezece...