Tu vrei să te vaccinezi? Încă nu ştii răspunsul? Nu eşti singurul. Mulţi se întreabă cât de sigur e serul făcut de Pfizer şi BioNTech.

Sunt îndoieli justificate. Hai să vedem totuşi ce ştim despre ser?

Prima dată a fost aprobat de Marea Britanie, pe 1 decembrie. Pe 12 decembrie au urmat Statele Unite, iar Uniunea Europeană, pe 21 decembrie. Ştim că  vaccinul are o eficienţă de 95% împotriva virusului şi trebuie transportat la -75 de grade Celsius. Apoi, 5 zile, poate sta la temperaturi între 2 şi 8 grade. Datele din testarea clinică arată o imunizare parţială la şapte zile după prima doză. Eficacitatea maxima  însă este atinsă la 14 zile dupa a doză, care se face la distanţă de 4 săptămâni.

Ştim clar că vaccinul nu va fi administrat copiilor sub 16 ani. Doctorul Mihai Craciu îţi spune de ce.

„Nu au fost finalizate încă studiile destinate unor grupe de vârstă mai mici. Au început studii şi pe tineri cu vârste între 12 şi 16 ani. Se estimeaza că undeva în primul trimestru al anului viitor o să existe rezultate care să fie prezentate autorităţilor pentru evaluare şi aprobare”, a afirmat Mihai Craiu, medic pediatru. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare a zis ca această imunizare să dureze mai mult decât cea dobândită în mod natural. Rezultatele se vor vedea în timp. Până atunci uite ce îţi recomandă medicul Mihai Craiu.

„În momentul in care ne va veni rândul fiecăruia dintre noi, in funcţie de prioritatea prin profesia pe care o aveam, să reflectăm şi să acceptăm că trebuie să ne vaccinăm. Numai aşa o să putem sa îi protejăm şi pe ei pana când va veni rândul şi unui vaccin pediatric. 

Îţi spun şi care sunt efectele secundare. Printre cele mai comune sunt durerea de cap, durerea la locul injectării, febră, oboseală sau dureri musculare şi dureri articulare. Cei mai mulţi oameni au avut aceste efecte secundare, mai agresive, după cea de a 2-a doză”, a mai spus medicul Mihai Craiu. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/4932040-mediafax-foto-cristina-nichitus.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/4932040-mediafax-foto-cristina-nichitus-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Tu vrei să te vaccinezi? Încă nu ştii răspunsul? Nu eşti singurul. Mulţi se întreabă cât de sigur e serul făcut de Pfizer şi BioNTech. Sunt îndoieli justificate. Hai să vedem totuşi ce ştim...