Începând de miercuri dimineaţă, doar 1 milion de doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech fuseseră administrate, aproximativ o treime din primul transport trimis săptămâna trecută. Peste 9,5 milioane de doze de vaccinuri, inclusiv varianta Moderna, au fost trimise acum către statele americane, potrivit Centers for Disease Control and Prevention.

Ritmul lent al vaccinării este evident din prima săptămână, când au fost făcute 614.000 de vaccinări, deşi au fost expediate aproape 2,9 milioane.

Unele spitale au spus că au făcut doar aproximativ 100 de vaccinări în prima zi.

Numărul cazurilor din Statele Unite a trecut de 18 milioane, cu 323.000 de decese.

Administraţia Trump a promis să vaccineze 20 de milioane de persoane până la sfârşitul anului, oferind în acelaşi timp finanţări insuficiente pentru atingerea obiectivului.

În următoarele nouă zile ar trebui făcute aproape 19 milioane de vaccinări, inclusiv în ziua de Crăciun.

Aproape 5,9 milioane de doze din vaccinul Moderna ar trebui să distribuite săptămâna aceasta şi încă 2 milioane de doze de la Pfizer şi BioNTech.

Alte două vaccinuri pot fi aprobate în februarie, de la Johnson & Johnson şi AstraZeneca.

Obiectivul guvernului este de 100 de milioane de vaccinări Pfizer şi Moderna până la 1 martie.

Generalul operaţiei Warp Speed, Gustave Perna, care conduce efortul de distribuire a vaccinurilor, a declarat luni că datele CDC reflectă un decalaj de raportare şi că numărul de vaccinări va creşte odată cu trecerea timpului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/profimedia-0577958005.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/profimedia-0577958005-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Începând de miercuri dimineaţă, doar 1 milion de doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech fuseseră administrate, aproximativ o treime din primul transport trimis săptămâna trecută. Peste 9,5 milioane de doze de vaccinuri, inclusiv varianta Moderna, au fost trimise...