Creatura preistorică, numită oficial ”Paludirex vincenti”, a măsurat mai mult de cinci metri lungime şi a dominat căile navigabile din sud-estul Queensland, potrivit unui comunicat al Universităţii din Queensland, publicat luni.

Acest crocodil a trăit acum aproximativ 2 milioane de ani, a declarat pentru PeerJ cercetătorul Jorgo Ristevski, doctorand la Şcoala de Ştiinţe Biologice UQ, potrivit CNN.

Specia poartă numele lui Geoff Vincent, care a găsit un craniu fosilizat al animalului preistoric. ”Paludirex” înseamnă regele mlaştinii în latină şi ”vincenti” îl onorează pe Vincent, potrivit lui Ristevski.

Cel mai mare crocodil viu, Crocodylus porosus, creşte la aproximativ aceeaşi dimensiune, „dar Paludirex avea un craniu mai larg şi mai greu, astfel încât s-ar fi asemănat cu un crocodil Indo-Pacific pe steroizi”, a spus Ristevski.

Specia a fost unul dintre prădătorii de top din Australia la vremea când a trăit şi ar fi putut să mănânce marsupiale preistorice uriaşe, potrivit comunicatului de presă.

Două specii de crocodil de mari dimensiuni – Crocodylus porosus şi Crocodylus johnstoni – trăiesc încă în Australia astăzi şi nu este clar de ce ”Paludirex vincenti” a dispărut.

„Dacă Paludirex vincenti a dispărut ca urmare a concurenţei cu specii precum Crocodylus porosus este greu de spus”, a declarat Steve Salisbury, lector superior la Şcoala de Ştiinţe Biologice şi supervizorul Ristevski la UQ.

„Alternativa este că a dispărut pe măsură ce climatul s-a uscat, iar sistemele fluviale pe care le locuia odată s-au contractat – în prezent investigăm ambele scenarii”, a afirmat.

În septembrie, un crocodil enorm de apă sărată, Crocodylus porosus, de 4,4 metri lungime, a fost prins la un punct turistic îndepărtat din teritoriul de nord al Australiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/profimedia-0556601840.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/profimedia-0556601840-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Creatura preistorică, numită oficial ”Paludirex vincenti”, a măsurat mai mult de cinci metri lungime şi a dominat căile navigabile din sud-estul Queensland, potrivit unui comunicat al Universităţii din Queensland, publicat luni. Acest...