Acţiunile de pe bursele europene au scăzut cu 3%, luni şi volatilitatea a crescut în toate clasele de active, pe măsură ce o nouă tulpină de coronavirus cu răspândire cu până la 70% mai mare descoperită în Marea Britanie ameninţă să distrugă optimismul pieţelor cu privire la o revenire a creşterii economice.

Imaginea articolului Noua tulpină de coronavirus loveşte şi economia. Pieţele bursiere înregistrează scăderi, iar lira sterlină se depreciază

Noua tulpină de COVID-19 loveşte şi economia. Pieţele bursiere înregistrează scăderi, iar lira sterlină se depreciază

Tulpina, despre care se spune că este cu până la 70% mai transmisibilă decât cea originală, a pus circa 16 milioane de britanici sub carantină şi a determinat mai multe ţări să-şi închidă graniţele cu Marea Britanie, relatează Reuters.

Oprirea călătoriilor internaţionale şi fluxul de mărfuri în şi din Marea Britanie ameninţă economia europeană deja lovită puternic.

Apariţia noii tulpine care vine şi peste îngrijorările cu privire la lipsa unui acord comercial post-Brexit înainte de termenul limită din 31 decembrie, a dus la scădere de 2,5% a lirei în raport cu dolarul.

Pierderile de peste 3%  au fost conduse de căderi mai mari la băncile britanice Lloyds şi Barclays, care au scăzut ambele cu peste 6% într-o etapă.

Acţiunile europene au scăzut cu aproximativ 3%, stocurile din zona de călătorii şi agrement au pierdut aproximativ 5%.

Pierderile de pe piaţă au declanşat creşteri generale ale volatilităţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Acţiunile de pe bursele europene au scăzut cu 3%, luni şi volatilitatea a crescut în toate clasele de active, pe măsură ce o nouă tulpină de coronavirus cu răspândire cu până la 70% mai mare descoperită în Marea Britanie ameninţă să distrugă optimismul pieţelor...