Imaginile cu prima experienţă în zăpadă a unui ied de capră neagră au fost filmate în zona vârfului Ineu – Lacul Lala Mic din Parcul Naţional Munţii Rodnei. În imagini apare iedul însoţit de doi adulţi. Potrivit specialiştilor Romsilva, capra pare că îi face iedului un training de supravieţuire, învăţându-l cum să caute hrana sub stratul de zăpadă.

Din observaţiile rangerilor din cadrul administraţiei parcului, pe masivul muntos ar exista în jur de 120 de exemplare de capre negre.

Prima numărătoare a caprelor negre din Parcul Naţional Munţii Rodnei s-a făcut în primăvara anului 2004. Atunci au fost văzute 36 de exemplare şi ulterior, în toamnă, au fost numărate 61 de exemplare.

Capra neagra este „cel mai bătrân mamifer” existent pe teritoriul României, supravieţuind tocmai din Cuaternar, perioada Marii Glaciaţiuni. Astăzi, ea este considerată specie ocrotită şi protejata prin lege în România.

Coarnele, spre deosebire de cele ale cervidelor sunt negre şi necăzătoare, având o origine epidermică şi nu osoasă precum cele ale cerbului. Masculii au coarnele mai puternice, mai groase şi încovoiate, în timp ce la femela încovoierea este mai redusă. Deoarece coarnele nu cad în fiecare an, ca la alte specii din această familie, vârsta unui exemplar de capra neagră se poate determina după numărul de inele de creştere anuale care se adună pe teaca fiecărui corn.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/whatsapp-image-2020-11-23-at-21-04-32.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/whatsapp-image-2020-11-23-at-21-04-32-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Imaginile cu prima experienţă în zăpadă a unui ied de capră neagră au fost filmate în zona vârfului Ineu – Lacul Lala Mic din Parcul Naţional Munţii Rodnei. În imagini apare iedul însoţit de doi adulţi....