Pentru unii mersul la piaţă e la ordinea zilei, chiar dacă e frig afară. De ce? Pentru că produsele sunt bio şi vor să îi ajute pe micii producători să supravieţuiască. Pieţarii, pe de altă parte, se tem că vor fi luaţi prin surprindere şi că vor trebui să închidă de pe o zi pe alta.

 

„Clienţii nu mai vin din cauza celor spuse la televizor. Că trebuie să meargă în supermarket, să nu vină la piaţă. N-au îngheţat deocamdată”, spune Carmen, pieţar. Întrebată cât timp crede că vor mai rămâne deschişi, ea răspunde:„Nu ştim, de azi pe mâine.”

 

„Îmi place să fac piaţa şi să cumpăr produse sănătoase. Nu e o temperatură care să pună probleme deocamdată”, comentează şi Laura, client, în timp ce Viorica spune: „Încă n-angheţat, nu sunt îngheţate încă şi sunt de-ale noastre.”

 

„Sunt naturale şi vreau să le dau banii oamenilor ăstora”, susţine Liliana, o altă clientă.

 

În România sunt circa 500 de pieţe agroalimenare, dintre care doar 27 sunt închise din cauza restricţiilor impuse de Guvern. Şi dacă unii aleg să meargă la piaţă pentru cumpărături, privind unele imagini îţi dai seama că tot hipermarketul e… la putere.

 

Românii consumă anual:

  • 3,3 milioane de tone de legume proaspete 
  • 1,85 milioane de tine de cartofi
  • 2,1 milioane de tone de fructe 

50% din legumele made in Ro se vând în pieţele agroalimentare urbane, iar 20% din legumele made in Ro se vând prin supermarketuri.

Surse: INS, Ministerul Agriculturii, ZF

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/7607596-mediafax-foto-raul-stef.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/7607596-mediafax-foto-raul-stef-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pentru unii mersul la piaţă e la ordinea zilei, chiar dacă e frig afară. De ce? Pentru că produsele sunt bio şi vor să îi ajute pe micii producători să supravieţuiască. Pieţarii, pe de altă parte, ...