Şase localităţi din judeţul Ilfov au intrat în carantină începând de sâmbătă, ora 22. Puteţi descărca de aici DECLARAŢIA pe propria răspundere.

Prima zi de carantină în 6 localităţi din Ilfov: 250 de amenzi

Poliţiştii au legitimat peste 2.000 de persoane, iar cei care nu aveau declaraţie pe proprie răspundere şi motive bine întemeiate de deplasare au fost sancţionaţi.

Verificările au continuat în Ilfov cu 156 de poliţişti, alături de 81 de efective reprezentând Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, ISU Bucureşti-Ilfov, Poliţia Locală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier.

Forţele de ordine au verificat 227 de societăţi comerciale şi au legitimat peste 2.163 de persoane în Ilfov, cu privire la respectarea interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate peste 261 de mijloace de transport persoane.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au dat 253 de amenzi în valoare de 28.300 lei.

De sâmbătă, sunt în carantină în Ilfov localităţile Otopeni, Măgurele (cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju), Corbeanca (cu satele aparţinătoare Ostratu, Petreşti şi Tamaş), Popeşti Leordeni, Dobroieşti (cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni) şi Mogoşoaia.

Tot în Ilfov s-a instituit carantina de vineri în oraşul Bragadiru, cu satul aparţinător Bragadiru, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu.

Duminică, judeţul Ilfov are o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 8,17 la mie.

Carantină zonală în 6 localităţi din Ilfov

În urma analizei de risc, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis sâmbătă ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru  următoarele localităţi:

  • Otopeni
  • Măgurele – cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju
  • Corbeanca – cu satele aparţinătoare Ostratu, Petreşti şi Tamaş
  • Popeşti Leordeni
  • Dobroieşti – cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni
  • Mogoşoaia

Chiar dacă nu este trafic aerian în perioada asta, aeroportul Otopeni nu va fi afectat de restricţii.

„Aeroportul nu va fi afectat pentru că tranzitul pe şoseaua DN1, drumul naţional 1, care traversează Otopeni, nu va fi blocat. Nu, nu. Măsurile care se vor impune acolo local nu vor afecta traficul”, spune Daniel Zamfir, prefect Ilfov.

De asemenea, Raed Arafat a semnat şi ordinul pentru Lumina, Costineşti, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian şi Techirghiol din judeţul Constanţa.

Carantina pentru localităţile din Ilfov începe sâmbătă la ora 22:00, în timp ce pentru localităţile din Constanţa intră în vigoare la ora 20:00.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 în judeţul Ilfov a crescut sâmbătă de la 7,89 la 8,17. La nivel naţional, locul „fruntaş” este ocupat de judeţul Sibiu, cu 8,82 la mie, urmat de Ilfov şi Cluj, cu 7,19. 

 

Ce trebuie să completeze persoanele aflate în zona carantinată pentru a ajunge la locul de muncă? Foarte mulţi locuitori din judeţul Ilfov lucrează în Bucureşti. În general, persoanele din localităţile respective vizitează frecvent zone aflate „la doi paşi”, în Capitală, şi se întreabă ce e de făcut începând de duminică dimineaţă. Ei bine, răspunsul nu este unul neaşteptat: există o declaraţie pe proprie răspundere. Dar motivele trebuie să fie întemeiate. 

MODEL: Declaraţia pe proprie răspundere

Carantină în Ilfov: Mesaje RO-ALERT în Otopeni şi Popeşti-Leordeni

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Şase localităţi din judeţul Ilfov au intrat în carantină începând de sâmbătă, ora 22. Puteţi descărca de aici DECLARAŢIA pe propria răspundere. Prima zi de carantină în 6 localităţi din Ilfov: 250 de amenzi...