Antreprenorii din Braşov, uniţi în Breasla Cârciumarilor, gătesc mâncare caldă şi o împart producătorilor locali care îngheaţă în piaţă. De aici se aprovizionează şi vor să îi susţină. Pia, proprietara restaurantului Next Door, din centrul istoric, a pregătit împreună cu alţi colegi, de la alte localuri, peste 40 de porţii de supă cremă de rădăcinoase, porc la tavă cu pilaf şi chec cu nucă şi glazură de scorţişoară.

„Noi toţi facem ce putem ca să extragem momente cât mai frumoase în fiecare zi. Funcţionam doar pe delivery şi, momentan, lucrăm doar patru persoane, inclusiv eu. Toată lumea este într-o perioadă extrem de grea, dar pentru ei care depind în mare măsură de restaurante. Este foarte greu”, spune Pia Krauss.

Costi şi-a închis localul Opus 9, dar a venit să ajute. E în asentiment cu cei afectaţi de deciziile guvenanţilor.

În centrul istoric al Braşovului s-au închis deja 4 localuri.

„Cheltuielile sunt mult mai mari pe partea de curent şi chirii. A fost o decizie nu plăcută, dar necesară să închidem. Nu are conotaţie financiară, pe noi ne costă aceste lucruri, dar atâta timp cât suntem închişi putem face ceva pentru semenii noştri. Un ajutor pe care îl acordăm acestor oameni loviţi de deciziile Guvernului. Noi de aici ne luăm legumele, fructele pentru unităţile noatre şi am zis dacă ne-au ajutat atâta timp e momentul  să îi ajutăm şi noi”, explică Costel Bertea.

„În ciuda faptul că e frig afară.. e foarte bine, ne mai încălzeşte puţin şi ne înveseleşte. O supă cremă foarte bună şi un pilaf. Noi suntem producători de la Giurgiu. Ceapă, vinete, gogoşari”, spune Mariana Boga, una dintre femeile din piaţă care a primit mâncare de la Breasla Cârciumarilor.

În Braşov aproximativ 300 de producători locali şi comercianţi îşi vând produsele în frig. Pieţele au fost decoperate, iar doi dintre pereţi eliminaţi, pentru a fi ventilată zona.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/5118542-mediafax-foto-thomas-dan-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/5118542-mediafax-foto-thomas-dan-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Antreprenorii din Braşov, uniţi în Breasla Cârciumarilor, gătesc mâncare caldă şi o împart producătorilor locali care îngheaţă în piaţă. De aici se aprovizionează şi vor să îi susţină. Pia, proprietara restaurantului Next Door, din centrul istoric, a pregătit împreună cu...