Antiviralul este unul dintre singurele două medicamente autorizate în prezent pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 din întreaga lume, dar un mare studiu condus de OMS, cunoscut sub numele de Solidarity Trial, a arătat luna trecută că a avut un efect redus sau deloc asupra mortalităţii sau asupra duratei spitalizări pentru pacienţii cu COVID-19.

 

Medicamentul a fost unul dintre cele utilizate pentru tratarea infecţiei cu nooul coronavirus a preşedintelui american Donald Trump. Este autorizat sau aprobat pentru utilizare ca tratament COVID-19 în mai mult de 50 de ţări, inclusiv în România.

 

Galaad a pus la îndoială rezultatele studiilor OMS.

 

„Veklury este recunoscut ca un standard de îngrijire pentru tratamentul pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19 în liniile directoare de la numeroase organizaţii naţionale credibile”, a spus Gilead într-o declaraţie, referindu-se la numele de marcă al medicamentului.

 

„Suntem dezamăgiţi că orientările OMS par să ignore aceste dovezi într-un moment în care cazurile cresc dramatic în întreaga lume şi medicii se bazează pe Veklury ca primul şi singurul tratament antiviral aprobat pentru pacienţii cu COVID-19”, a adăugat compania.

 

Grupul OMS, Guideline Development Group a precizat că recomandarea sa se bazează pe o analiză a dovezilor care a inclus date din patru studii internaţionale care au implicat peste 7.000 de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19.

 

După examinarea dovezilor, a spus comisia, a concluzionat că remdesivirul, care trebuie administrat intravenos şi, prin urmare este costisitor şi complex de administrat, nu are niciun efect semnificativ asupra ratelor de deces sau a altor rezultate importante pentru pacienţi.

 

Ultimele sfaturi ale OMS vin după ce unul dintre organismele de top din lume care reprezintă medicii de terapie intensivă a declarat că antiviralul nu ar trebui utilizat pentru pacienţii cu COVID-19 din secţiile de ATI.

 

Recomandarea OMS, care nu este obligatorie, face parte din ghiduri, proiectate pentru a oferi îndrumări medicilor pentru ai ajuta să ia decizii clinice cu privire la pacienţii aflaţi în situaţii aflate în mişcare, cum ar fi pandemia COVID-19. Orientările pot fi actualizate şi revizuite pe măsură ce apar noi dovezi şi informaţii.

 

Uniunea Europeană a comandat peste 500.000 de doze în valoare de 1 miliard de euro luna trecută.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0513023737.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0513023737-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Antiviralul este unul dintre singurele două medicamente autorizate în prezent pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 din întreaga lume, dar un mare studiu condus de OMS, cunoscut sub numele de Solidarity Trial, a arătat luna trecută că...