Din cauza intreruperii serviciilor de sănătate şi creşterii sărăciei din cauza pandemiei, ”viitorul unei întregi generaţii este în pericol,” a avertizat UNICEF. Agenţia a cerut guvernelor să facă mai multe eforutir pentru a îmbunătăţi serviciile pentru copii.

 

UNICEF a declarat joi că pandemia COVID-19 ar putea provoca „daune ireversibile” sănătăţii, educaţiei şi nutriţiei copiilor din întreaga lume, relatează Deutsche Welle.

 

“Întreruperile serviciilor cheie şi ratele crescânde ale sărăciei reprezintă cea mai mare ameninţare pentru copii. Cu cât persistă criza, cu atât impactul acesteia asupra educaţiei, sănătăţii, nutriţiei şi bunăstării copiilor este mai mare. Viitorul unei întregi generaţii este expus riscului”, a spus Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF.

 

Agenţia ONU a tras semnalul de alarma într-un nou raport privind starea copiilor din întreaga lume în timpul pandemiei, solicitând acţiuni urgente pentru a înlătura lacunele educaţionale şi de sănătate.

 

Raportul, care a analizat 140 de ţări, a constatat că aproximativ o treime din ţări au raportat o scădere de cel puţin 10% a acoperirii serviciilor de sănătate, inclusiv vaccinări şi servicii de sănătate maternă.

 

Dacă întreruperile serviciilor şi creşterea malnutriţiei vor continua, ar putea duce la aproximativ 2 milioane de decese în rândul copiilor şi 200.000 de cazuri de bebeluşi născuţi morţi în următoarele 12 luni, avertizează UNICEF.

 

Agenţia ONU pentru copii a constatat că serviciile de nutriţie pentru femei şi copii au înregistrat o scădere de 40% în 135 de ţări din cauza pandemiei. În octombrie, 265 de milioane de copii lipseau de la mesele şcolare.

 

La nivel global, numărul copiilor săraci, fără acces la educaţie, sănătate, locuinţe, nutriţie, salubritate sau apă, este de aşteptat să crească cu 15%, potrivit UNICEF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/unicef.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/unicef-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Din cauza intreruperii serviciilor de sănătate şi creşterii sărăciei din cauza pandemiei, ”viitorul unei întregi generaţii este în pericol,” a avertizat UNICEF. Agenţia a cerut guvernelor să facă mai multe eforutir pentru a îmbunătăţi serviciile pentru...