„Există, după cum aţi urmărit informaţiile oficiale, există vaccin anti COVID. Este în fazele ultime de aprobare. Oricum au fost finalizate testele clinice şi vedem, în sfârşit, o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus”, a început premierul discursul de la începutul şedinţei de Guvern.

„Noi trebuie să fim pregătiţi să ne organizăm pentru a putea demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa, practic, primele cantităţi care ne sunt repartizate de vaccin. Există o înţelegere pe care am salutat-o din primul moment, la nivel european. Contractarea cantităţii de doze de vaccin s-a făcut la nivel european. Toate cantităţile sunt repartizate proporţional cu populaţia fiecărei ţări memebre a UE. Pe măsură ce vin cantităţile, ele se  repartizează către fiecare ţară.”

„Să solicităm Comisiei Europene dacă există posibilitatea de sprijin pentru vaccinarea în Republica Moldova”, spune Ludovic Orban.

El mai afirmă că „vedem în sfârşit o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă”.

Colonelul Valeriu Gheorghiţă, cel care a fost numit la conducerea campaniei de vaccinare, a precizat că strategia de vaccinare este aproape finalizată.

„Vom demara toate activităţile ce presupun logistica activităţii de vaccinare. Sunt convins că avem sprijinul instituţiilor cheie”, a spus Gheorghiţă.

Premierul a menţionat că Valeriu Gheorghiţă va fi secondat de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

„Vă asigurăm că suntem aliniaţi la punctele şi progresele făcute de celelalte statele UE şi suntem pregătiţi pentru a demara şi a continua toate eforturile necesare pentru a implementa această campanie de vaccinare într-o manieră cât mai eficientă”, spune şi Baciu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/orban.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/orban-300x300.pngrootstireaUncategorised
„Există, după cum aţi urmărit informaţiile oficiale, există vaccin anti COVID. Este în fazele ultime de aprobare. Oricum au fost finalizate testele clinice şi vedem, în sfârşit, o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă...