Honduras este sub alertă roşie. Furtunile intense provocate de venirea uraganului Iota a inundat străzile transformându-le în râuri pline de maşini.

Comunicarea a fost tăiată în toată ţara şi au fost închise toate căile de circulaţie terestre şi aeriene.

Nicaragua a fost lovită de uraganul de categoria 5 cu o viteză de 260 km pe oră lăsând în urmă acoperişuri zburate, străzi inundate, pomi căzuţi şi o atmosferă tristă după ce a fost devastat de 2 uragane în mai puţin de 15 zile.

Din fericire uraganul a început să piardă din putere pe măsură ce s-a îndreptat spre nordul insulei transformându-se într-o furtună tropicală cu vânturi de 105 km pe oră.

Au fost evacuate mai mult de 40.000 de persoane din zona de impact, iar guvernul a cerut ajutor internaţional pentru a evita foametea care cuprinde ţara.

Şi în arhipelagul columbian uraganul Iota a măturat în proporţie de 98% insula Providencia lăsând aproape 6.000 de persoane fără casă.

San Andres, Cartajena şi Santa Catalina au fost puternic lovite.

Panama, Guatemala şi Costa Rica au fost afectate de uragan raportând inundaţii puternice, revărsări de râuri şi alunecări de teren.

Sezonul actual al uraganelor din Atlantic a doborât recorduri. Iota este a 13-a din cele 30 de furtuni înregistrate anul acesta care a ajuns la statutul de uragan.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/iota-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/iota-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Honduras este sub alertă roşie. Furtunile intense provocate de venirea uraganului Iota a inundat străzile transformându-le în râuri pline de maşini. Comunicarea a fost tăiată în toată ţara şi au fost închise toate căile...