Avocaţii au avut parte de surprize neplăcute la examenul în urma căruia intră cu drepturi depline în profesia de avocat.

Stagiarii au ieşit cu zecile la proteste în Bucureşti, Cluj şi Timişoara şi spun că examenul de definitivat a fost plin de întrebări absurde şi lipsite de orice raţionament juridic.

Aceştia cer să fie evaluaţi corect şi transparent şi aşteaptă o decizie din partea Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

„20% din întrebările din examen nu aveau nicio variantă de răspuns, în sensul în care trebuia să laşi foaia goală, nu exista varianta d), niciunul dintre răspunsurile de mai sus nu sunt corecte. Un candidat care ar fi plecat din sală după prima secundă, citea subiectele şi zicea nu, nu vreau, mă duc acasă, ar fi avut o rată de succes de 20%, deci este clar că asta nu evalua cunoştinţele juridice. Modalitatea asta de a lăsa foaia goală la examen lasă loc de fraude, pentru că oricând cineva, dacă acceptăm că un candidat poate să dea foaia goală, deci cineva să i-o completeze ulterior. Eu pot să zic acum că am lăsat spaţiu gol la acele întrebări şi cineva a venit apoi şi a pus o bulină peste. Noi am fost mereu instruiţi să nu lăsăm nimic gol pe acea foaie, pentru că o să primească o eroare foaia, fiind citită de calculator”, arată Mihail Coteş, avocat.

Acesta spune că soluţia principală ar fi anularea acestor grile, care nu au nicio variantă de răspuns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/justitie-shutterstock.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/justitie-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Avocaţii au avut parte de surprize neplăcute la examenul în urma căruia intră cu drepturi depline în profesia de avocat. Stagiarii au ieşit cu zecile la proteste în Bucureşti, Cluj şi Timişoara şi spun...