Luna aceasta Germania a impus o serie de măsuri pentru a pune sub control al doilea val al pandemie pe care ţara îl vede în comun cu o mare parte din Europa. Ca urmare, numărul de noi infecţii nu mai creşte exponenţial, dar nu este încă previzibilă o scădere a numărului de infecţii, se arată în document.

 

„Sunt necesare eforturi suplimentare (…) Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră, înainte ca, sperăm, efectele sezoniere şi apariţia vaccinărilor ne vor permite să depăşim treptat pandemia”, se spune în document, relatează Reuters.

 

Potrivit propunerilor, care s-ar putea schimba în aşteptarea discuţiei dintre cancelar şi liderii regionali, reuniunile private în public vor fi posibile doar pentru persoanele dintr-o gospodărie cu două persoane dintr-o altă gospodărie, comparativ cu un număr maxim de 10 persoane din două gospodării cum este acum. În şcoli, toţi elevii poartă măşti, comparativ cu unele excepţii pentru şcolile elementare din prezent. Toate clasele vor fi înjumătăţite pentru a permite mai mult spaţiu între elevii individuali.

 

Toate persoanele considerate vulnerabile vor fi eligibile o dată pe săptămână pentru o mască cu calităţi superioare, cunoscută şi sub numele de FFP2.

 

Pe 23 noiembrie, Merkel şi şefii statelor regionale se vor reuni şi vor decide, eventual, măsuri suplimentare, ţinând cont de dezvoltarea numărului de infecţii până atunci.

 

De la începutul pandemiei au fost detectate 520.000 de cazuri COVID-19 în Germania până la sfârşitul lunii octombrie, dar numărul a crescut cu 50% până la 780.000 de cazuri în primele două săptămâni ale lunii noiembrie.

 

În aceeaşi perioadă, numărul pacienţilor la terapie intensivă din spitalele germane a crescut cu 70%, ducând la blocaje regionale. În weekend, mulţi politicieni germani au avertizat împotriva relaxării măsurilor actuale şi au avertizat asupra unor luni de iarnă grele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0565966430.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/profimedia-0565966430-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Luna aceasta Germania a impus o serie de măsuri pentru a pune sub control al doilea val al pandemie pe care ţara îl vede în comun cu o mare parte din Europa. Ca urmare, numărul de noi infecţii...