Dr. Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, a declarat că nu a avut niciun contact cu echipa de tranziţie a lui Joe Biden şi nu vede niciun motiv să renunţe la colaborarea cu administraţia preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acum când sunt atât de multe de făcut pentru a combate pandemia de coronavirus, relatează Reuters.

 

Rămân în banca mea. Nu sunt politician. Fac lucruri legate de sănătate publică,” a spus el într-un interviu acordat joi, inaintea conferinţei de săptămâna viitoare Reuters Total Health.

 

Din ianuarie, Fauci a lucrat în cadrul Grupului operativ pentru coronavirus al Casei Albe, o poziţie care l-a pus deseori în contradicţie cu preşedintele, care a căutat să minimizeze pandemia şi s-a concentrat pe deschiderea economiei.

 

Nu există absolut niciun motiv şi nu are deloc sens pentru mine ca în mijlocul unei pandemii să încetez să fac ceva ce are un rol major în a ne ajuta să ieşim din această pandemie,” a spus Fauci.

 

Sfatul său pentru preşedintele ales este „exact acelaşi” pe care l-a dat şi până acum – distanţarea socială, evitarea aglomeraţiilor, purtarea măştilor, spălarea mâinilor. „Principiile de sănătate publică nu se schimbă de la o lună la alta sau de la o administraţie la alta”.

 

Fauci a colaborat cu şase administraţii evidenţiindu-se mai ales în cea a preşedintelui Ronald Reagan în anii ’80, când s-a confruntat cu epidemia de SIDA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/fauci.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/fauci-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dr. Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, a declarat că nu a avut niciun contact cu echipa de tranziţie a lui Joe Biden şi nu vede niciun motiv să renunţe la colaborarea cu administraţia...