Potrivit Dianei Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi, Draga OIteanu Matei este în comă, cu hemoragie digestivă.

Actriţa a împlinit pe 24 octombrie vârsta de 87 de ani, iar în urmă cu o lună, mărturisea într-o emisiune la TVR2 că iubeşte foarte mult viaţa şi nu ar vrea să se mai nască încă o dată. 

Draga Olteanu Matei este o apreciată actriţă de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, în numeroase filme şi la televiziune.

Reprezentantă a generaţiei de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi 100 roluri în Televiziune.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiaşi an a debutat în piesa „Ziariştii” de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chiriţa” după Alecsandri, pentru care a scris şi un scenariu de film în două serii (Coana Chiriţa – 1986 şi Chiriţa la Iaşi 1987), „Gaiţele” de Kiritescu (1977), „Căruţa cu paie” de Mircea Ştefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ştefănescu Delavrancea, „Domnişoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului Naţional a mai jucat în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în „Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu acelaşi nume al lui Dinu Săraru.

A făcut o carieră plină de succes şi în Televiziune unde a avut apariţii memorabile în programele de varietăţi şi de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soţia lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV şi în filmul artistic „Nea Marin miliardar”

După pensionarea sa din Teatrul Naţional s-a retras la Piatra Neamţ, unde a înfiinţat compania teatrală Teatrul Vostru.

Actriţa Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul naţional Steaua României în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru prestigioasa cariera artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/4895333-mediafax-foto-liviu-maftei.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/11/4895333-mediafax-foto-liviu-maftei-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit Dianei Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi, Draga OIteanu Matei este în comă, cu hemoragie digestivă. Actriţa a împlinit pe 24 octombrie vârsta de 87 de ani, iar în urmă cu o lună,...