Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat un document în care apar mai multe situaţii în care o persoană înfectată cu SARS-CoV-2 poate transmite noul coronavirus. 

Astfel, dacă un asimptomatic are mască şi contactul e de scurtă durată, prezintă risc mediu de transmitere prin strigăt sau cântat într-un spaţiu neaglomerat în care aerisirea este inadecvată în interior.

În spaţiul aglomerat, riscul este mediu dacă asimptomaticul cu mască stă în linişte sau vorbeşte, iar aerisirea este inadecvată în interior. Riscul se menţine mediu dacă bolnavul strigă sau cântă în spaţiul aglomerat, chiar dacă este bine aerisit, şi devine ridicat dacă strigă sau cântă într-un spaţiu interior aerisit inadecvat.

În situaţia în care asimptomaticul are mască, dar contactul este de lungă durată, riscul este mediu (galben) dacă stă în linişte sau vorbeşte într-un spaţiu interior aerisit inadecvat, dacă strigă sau cântă într-un spaţiu aerisit inadecvat în interior şi devine ridicat (roşu) prin strigăt sau cântat dacă există aerisire inadecvată în interior, în cazul în care spaţiul nu este aglomerat.

Dacă spaţiul este aglomerat, riscul este mediu dacă bolnavul stă în linişte într-o încăpere cu aerisire adecvată în interior şi devine ridicat dacă aerisirea nu a fost bine făcută. Prin vorbit, riscul este mediu dacă există aerisire adecvată în aer liber sau aerisire adecvată în interior şi ajunge risc ridicat dacă aerisirea în interior este inadecvată. Prin strigăt sau cântat, riscul este mediu în spaţiul aglomerat în aer liber, dar aerisit şi devine ridicat dacă aerisirea e adecvată sau inadecvată în interior.

Riscul cel mai mare este atunci când un asimptomatic nu poartă mască şi are un contact de lungă durată. În această situaţie, în spaţii aglomerate, aerisite sau nu, riscul este ridicat indiferent dacă bolnavul stă în linişte, vorbeşte sau strigă şi devine mediu doar dacă stă în aer liber fără să vorbească.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/10/profimedia-0560972121.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/10/profimedia-0560972121-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat un document în care apar mai multe situaţii în care o persoană înfectată cu SARS-CoV-2 poate transmite noul coronavirus.  Astfel, dacă un asimptomatic are mască şi contactul...