Una din gigantele sistemului solar, Neptun, era să dea naştere unei adevărate judecăţi a lui Solomon. Şi asta pentru că trei astronomi au fost implicaţi în descoperirea ei.

Francezul Le Verrier, germanul Galle şi britanicul Adams au lucrat, fără să ştie unul de altul, la descoperirea planetei sugerate de devierile de orbită ale lui Uranus.

Dar pe 23 septembrie 1846, Galle, folosind calculele făcute de Le Verrier şi Adams, a încercat să identifice planeta prin telescop. Şi cel mai apropiat de realitate s-a dovedit Le Verrier. De aici a început o întreagă luptă despre cine să fie creditat cu descoperirea. Rivalităţile vremii dintre englezi şi francezi au potenţet disputa. Până la urmă, în loc de împărţirea planetei, după modelul Regelui Solomon, au fost creditaţi toţi trei.

De atunci am aflat multe despre Neptun, mai ales după survolul planetei de către sonda Voyager 2. Planeta este de 57 de ori mai mare ca Pământul şi este învelită de o atmosferă compusă din hidrogen şi heliu, străbătută de furtuni în care vânturile depăşesc viteza sunetului. Însă atmosfera planetei este cel mai rece loc din Sistemul Solar, temperaturile scad acolo până la -218 grade Celsius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0353269039.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0353269039-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Una din gigantele sistemului solar, Neptun, era să dea naştere unei adevărate judecăţi a lui Solomon. Şi asta pentru că trei astronomi au fost implicaţi în descoperirea ei. Francezul Le Verrier, germanul Galle şi...