În ziua de astăzi, emoticoanele sunt ceva firesc în orice conversaţie virtuală. Le găseşti în orice reţea de socializare. Însă emoticoanele au apărut cu mult înainte reţelelor. 

Era 19 septembrie 1982 când un profesor american pe nume Scott Falhman a avut această idee. Simţea că mesajul pe care voia să-l transmită se pierdea în scrisori. 

Aşa că a făcut următoarea sugestie: cum ar fi ca atunci când vrei să-ţi exprimi umorul să foloseşti o faţă zâmbitoare?

Alcătuită din două puncte, o cratimă şi o paranteză deschisă.

Ca şi în prezent când vorbim despre mesaje virale, la fel s-a întâmplat şi acum 38 de ani. Scrisoarea lui Falhman în care a folosit primul emoticon a ajuns la alte universităţi.

În prezent, găseşti emoticoanele la tot pasul. Pare greu de crezut că în urmă cu câţiva ani pe Facebook, cea mai populară reţea de socializare, nu puteai decât să aprobi o postare.

Reacţiile, similare cu emoticoanele, au fost implementate abia în 2016. Iar în primul an de existenţă au fost folosite de 800 de milioane de ori. În fiecare zi.

Totuşi, nici până acum nu a fost implementat butonul de dislike, deşi Mark Zuckerberg îl promitea încă de acum 6 ani. „Ne gândim la el. La butonul de dislike. Este o întrebare interesantă pentru că sunt două lucruri pe care le poate reprezenta. Şi luăm în calcul una dintre variante, nu şi pe cealaltă”, a declarat Zuckerberg.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/emoticon.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/emoticon-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În ziua de astăzi, emoticoanele sunt ceva firesc în orice conversaţie virtuală. Le găseşti în orice reţea de socializare. Însă emoticoanele au apărut cu mult înainte reţelelor.  Era 19 septembrie 1982 când un profesor...