Contrazicând în mod deschis cei mai importanţi experţi în sănătate ai guvernului, preşedintele american Donald Trump a prezis miercuri că un vaccin sigur şi eficient împotriva coronavirusului ar putea fi gata încă de luna viitoare şi în distribuţie în masă la scurt timp după aceea, subminând opiniile directorului Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi numindu-l „confuz” în proiectarea unui interval de timp mai lung.

De asemenea, Trump nu a fost de acord cu doctorul Robert Redfield cu privire la eficacitatea măştilor de protecţie – pe care preşedintele le recomandă, dar aproape niciodată nu le poartă – şi a spus că a telefonat la Redfield pentru a-i spune acest lucru.

La începutul zilei, CDC a trimis tuturor celor 50 de state un „playbook” pentru distribuirea unui vaccin către toţi americanii gratuit, atunci când unul este dovedit sigur şi eficient – ceea ce nu este încă cazul.

Redfield a declarat într-o audiere la Congres că lucrătorii din domeniul sănătăţii, primii respondenţi şi alte persoane cu risc crescut vor primi vaccinul mai întâi, poate în ianuarie sau chiar la sfârşitul acestui an, dar este puţin probabil să fie disponibil mai devreme, înainte de sfârşitul primăverii sau vara anului viitor.

În ceea ce priveşte vaccinarea americanilor, Trump a spus miercuri: „Credem că putem începe cândva în octombrie”. Unul dintre consilierii lui recent adăugaţi, dr. Scott Atlas, a spus că până la sfârşitul lunii martie ar putea fi disponibile până la 700 de milioane de doze.

 

Trump a făcut prezicerea, deşi vaccinul este încă testat la subiecţi umani, iar unii experţi în sănătate au spus că consideră că un vaccin sigur şi extrem de eficient este în câteva luni, dacă nu chiar mai mult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/vaccin-ana-poenariu-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/vaccin-ana-poenariu-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Contrazicând în mod deschis cei mai importanţi experţi în sănătate ai guvernului, preşedintele american Donald Trump a prezis miercuri că un vaccin sigur şi eficient împotriva coronavirusului ar putea fi gata încă de luna viitoare şi...