Arnold Schwarzenegger spune că adevărata pandmie e reprezentată de schimbarea climatică şi poluarea, care s-au răspândit în întreaga lume şi nu au vaccin. Actorul a vorbit la Summitul Mondial de la Viena despre greşeala pe care o fac guvernele: investesc bani în trecut şi nu în economie cu energie curată. El face apel la guverne să utilizeze programe de stimulare menite să menţină ţările pe linia de plutire, în timpul pandemiei.

Mai multe ţări, inclusiv Germania, care depinde de cărbune, au convenit recent să elimine treptat utilizarea cărbunelui pentru electricitate, din cauza cantităţilor mari de dioxid de carbon produse la arderea acestuia.

Schwarzenegger a părăsit funcţia de guvernator al Californiei în 2011, dar şi-a dedicat timp cauzelor ce vizează mediul. Summitul Mondial Austriac pentru Climă este un eveniment annual, organizat de Schwarzenegger Climate Initiative.

Arnold Schwarzenegger: Te gândeşti că milioane de oameni au murit, ucişi de coronavirus. Dar poluarea şi schimbarea climatică ucid 7 milioane de oameni, annual.Când auzi că guvernul intenţionează să cheltuiască bani de stimulare pentru salvarea combustibililor fosili (companii), trebuie să ne întrebăm: dacă investitorii nu susţin acele companii în declin, de ce ar trebui contribuabilii? Guvernul trebuie să-şi dea seama că nu investeşti în trecut.

Zuzana Caputova, preşedintele Slovaciei: Avem o alegere. Putem continua experimental cu planeta noastră sau putem alege să intervenim. Să intervenim înseamnă să recunoaştem că timpul pentru diplomaţia călduţă sau pentru ecologia doar pentru imagine a trecut.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/hepta-1424087.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/hepta-1424087-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Arnold Schwarzenegger spune că adevărata pandmie e reprezentată de schimbarea climatică şi poluarea, care s-au răspândit în întreaga lume şi nu au vaccin. Actorul a vorbit la Summitul Mondial de la Viena despre greşeala pe care...