Scopul testelor care au început la spitalele din Madrid şi Santander este acela de a descoperi doza necesară şi stabilirea ritmului de administrare a vaccinului pentru crearea anticorpilor Covid-19.

 

Voluntarii vor fi separaţi în 10 grupuri care vor primi doze mici, mijlocii sau mari. Anumite grupuri vor primi un tratament placebo, în timp ce altele vor fi vaccinate la un interval de una, doua sau trei luni.

 

Vor fi incluşi 75 de voluntari în centrul nostru, dintre care 25 sunt cu vârste peste 65 de ani. Sunt un grup cu risc special pentru că oferă o reacţie imunologică puternică. Şi restul sunt 50 de voluntari de la 18 la 55 de ani. Toţi sunt subiecţi sănătoşi,” a spus Francisco Abad, şeful Serviciului de Farmacologie Clinică Spitalul La Princesa Madrid.

 

Testele de până acum, realizate pe primate, au arătat că vaccinul studiat de compania Janssen (Ad26.COV2-S) generează anticorpi, capabili să apere plămânii de Covid-19, iar faza 1 de testare a dat rezultate bune.

 

Stau o oră cu noi ca să fim siguri că nu există reacţii după injectarea vaccinului şi după o oră se duc acasă. Nu mai trebuie să vină la centru decât peste o săptămână,” a precizat Dolores Ochoa – cercetător principal la Spitalul La Princesa Madrid.

 

”Trebuie să completeze formularul după 7 zile de la vaccinare şi dacă apar simptome Covid trebuie să mai completeze şi alte formulare,” a spus Manuel Roman – farmacolog.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/vaccinare.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/vaccinare-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Scopul testelor care au început la spitalele din Madrid şi Santander este acela de a descoperi doza necesară şi stabilirea ritmului de administrare a vaccinului pentru crearea anticorpilor Covid-19.   ...