Dai un ban, dar ai  copilul în siguranţă. Pe acest principiu merg şcolile private care şi-au luat din timp măsuri pentru ca elevii să nu se îmbolnăvească la şcoală.

La Şcoala Româno-Britanică din Craiova, de exemplu, cei aproximativ 150 de copii care învaţă aici primesc măşti de unică folosinţă şi au birouri proprii.În sălile de clasă sunt dezinfectanţi atât la intrare, cât şi în spatele clasei.  În fiecare pauză,personalul de îngrijire dezinfectează  băncile şi scaunele . Dispenserele de săpun sunt automate, iar elevii nu ating niciun robinet.

“Am dezvoltat un sistem propriu, prin care o singură persoană, adultul dă drumul la apă pentru toate chiuvetele de pe culoar. În aşa fel încât să evităm contactul cu mai multe mânuţe a punctelor de acces. Fiecare copil are la dispoziţie rechizite proprii, vizieră proprie tocmai pentru a nu atinge sau a nu intra în contact cu alte bunuri.”, explică managerul şcolii, Cristina Catana Bucă.

Cristina Catană Bucă, managerul Şcolii Româno-Britanice din Craiova, spune că în săli vor fi cel mult 15 copii. Fiecare copil trece prin triajul epidemiologic la sosire. Pogramul copiilor este decalat, astfel încât aceştia să să nu se întâlnească ,la sosire,în pauze sau la plecare, cu elevi din alte clase.

“Zona de triaj este făcută în aşa fel încât să putem în zece minute să acoperim două clase a câte 15 copii. În zona de triaj, părinţii însoţesc obligatoriu copilul în aşa fel încât să poată să-i fie monitorizată temperatura şi, bineînţeles, să se dezinfecteze şi să=i fie înlocuită masca în cazul în care nu este una conformă, adică o mască de unică folosinţă.”, a afirmat aceasta.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/scoala-romano-britanica-craiova.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/scoala-romano-britanica-craiova-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dai un ban, dar ai  copilul în siguranţă. Pe acest principiu merg şcolile private care şi-au luat din timp măsuri pentru ca elevii să nu se îmbolnăvească la şcoală. La Şcoala Româno-Britanică din Craiova,...