Imaginea articolului Sute de medici şi asistenţi vor fi angajaţi în cabinetele şcolare. Anunţul Ministerului Sănătăţii

Sute de medici şi asistenţi vor fi angajaţi în cabinetele şcolare. Anunţul Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii anunţă că până la sfârşitul anului va găsi bani pentru suplimentarea unui număr de 264 de posturi pentru medici şcolari, 534 de posturi pentru asistenţi medicali care să lucreze în cabinetele şcolare, 109 posturi de medici dentişti, dar şi 145 de posturi pentru asistenţi medicali pentru cabinetele stomatologice şcolare. 

 

Autorităţile locale vor gestiona banii pentru plata medicilor şi asistenţilor şcolari care vor ocupa noile posturi.

 

În prezent, la nivel naţional, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală şi 514 cu specialitatea stomatologie) şi 3.630 de asistenţi medicali asigură servicii medicale în cabinetele de medicină şcolară.

 

De cele mai multe ori, un singur medic şcolar asigură asistenţă pentru mai multe unităţi de învăţământ. Prezenţa unui medic în fiecare şcoală este extrem de importantă, mai ales în contextul în care elevii trebuie supuşi zilnic unui triaj, pentru a limita pe cât posibil focarele în şcoli. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
...