Experţi din multe state europene duc plasma pacienţilor vindecaţi de Covid la nivelul următor!

În Coreea, plasma este deja  transformată în imunoglobulină anti Covid, un medicament revoluţionar care le poate da şanse în plus la  viaţă pacienţilor aflaţi în stare gravă.

În Japonia, Germania, Elveţia, Italia, Spania sau Israel deja se fac teste avansate pentru acest medicament inovator, iar primele rezultate sunt promiţătoare. 

„La  administrarea de plasmă nu ştim exact câţi anticorpi îi dăm acelui pacient, la administrarea de imunoglobulină ştim exact câţi anticorpi am pus în fiecare flacon de imunoglobulină

Este nevoie de surplus de plasmă pe care nu o administrezi pacienţilor aflaţi în stare destul de severă şi pe care să o transmiţi fabricilor care să extragă anticorpii din această plasmă şi să facă aceste medicamente care practic oferă o doză standardizată, maximizată de anticorpi pacienţilor”, explică Sincron Florin Hozoc, CEO-ul firmei care a donat statului 18 aparate de plasmafereză.

Şi totuşi, la noi de ce nu se poate? Medicul Nicolaie Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, îţi spune că, la noi, numărul donatorilor de plasmă este foarte mic, şi că legislaţia nici nu ne permite să exportăm plasmă fabricilor din Europa pentru a primi  la un preţ bun imunoglobulină.

De la începutul pandemiei, numai puţin peste 700 de  români vindecaţi au donat plasmă, în toată ţara.  Cifra ar putea creşte însă.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală primeşte de la o firmă privată încă un aparat de plasmafereză.

„Practic instalăm un al doilea echipament care va dubla capacitatea de donare de plasmă convalescentă la Bucureşti. Am constatat că sunt foarte multe cozi, foarte mulţi pacienţi donatori care îşi doresc să doneze plasmă şi care nu pot fi preluaţi de Centrul de Transfuzie pentru că nu are capacitate de recoltare”, spune Sincron Florin Hozoc.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0514628154.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0514628154-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Experţi din multe state europene duc plasma pacienţilor vindecaţi de Covid la nivelul următor! În Coreea, plasma este deja  transformată în imunoglobulină anti Covid, un medicament revoluţionar care le poate da şanse în plus...