Medicul pediatru Valeria Herdea vorbeşte, într-o intervenţie pe zoom –  în cadrul emisiunii ,,Marius Tucă Show”– care este, din punct de vedere medical, riscul începerii şcolilor. Aceasta susţine că ,,bătălia în aceată perioadă este să avem copii sănătoşi, protejaţi, dar în acelaşi timp educaţi.”
 
Dr. V. Herdea: ”Noi vorbim de digitalizare, dar nu avem toalete!”

”Nu avem soluţia ideală, dar putem găsi soluţii. În primul rând când vorbim de personalul didactic al şcolilor, vorbim despre oameni extrem de speriaţi, puşi în faţa unor responsabilităţi pe care nu le-au avut înainte şi în faţa unui stil de predare pentru care s-ar putea să nu fie cu toţii pregătiţi. Copiii sunt de vârste diferite, şcolile, după cum ştiţi, au fost depopulate.

Dacă vă povestesc că la Gheorghieni, undeva, o şcoală este la 55 de km şi copiii sunt luaţi luni şi aduşi vineri este suficient să vă spun cum arată satele depopulate. Noi vorbim de digitalizare, dar nu avem toalete. Vorbim de digitalizare, dar nu au unne să se spele pe mâini. Vorbim despre digitalizare şi focul se face cu lemne.  

E minunat şi sunt prima care să spun că digitalizarea înseamnă viitorul, dar haideţi să încercăm în acest moment, pe pandemie, să evaluăm ce avem în curte, să luăm soluţii şi să facem ceva pentru ca totuşi şcoala să meargă.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0553296911-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0553296911-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Medicul pediatru Valeria Herdea vorbeşte, într-o intervenţie pe zoom –  în cadrul emisiunii ,,Marius Tucă Show”– care este, din punct de vedere medical, riscul începerii şcolilor. Aceasta susţine că ,,bătălia în aceată perioadă este să avem...