Covid 19 nu este sfârşitul! Ne-ar putea da de furcă şi alte pandemii de acum înainte! Este avertismentul lui Anthony Fauci, directorul Centrului pentru Alergii şi Boli  Infecţioase din America.

El ia în calcul câţiva factori actuali care ajută virusurile să se răspândească, precum defrişările masive, aglomerările urbane, dar şi ce se întâmplă în pieţele de animale sălbatice.

În plus, ca să înţelegem mai bine ce se va întâmpla în viitor, trebuie să ne uităm la evoluţia virusurilor din anii trecuţi.

Au apărut trei noi tipuri de coronavirus, dar am putut afla şi de existenţa altor virusuri, precum cele care dau boala Zika, Ebola sau febra Dengue. Sunt specialişti americani care spun că noi virusuri ar putea genera alte pandemii în viitor, şi că ar putea porni fix de unde a venit şi SARS COV 2. 

Tot ei te liniştesc şi îţi spun că nimeni nu poate să prevadă de fapt concret ce vom trăi. Asta nu înseamnă că ţările nu trebuie să fie pregătite pentru aceste scenarii. 

Dr. Andreea Moldovan, medic infecţionist, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, crede, de asemenea, că virusul a pornit de la anumite comportamente alimentare pe care noi ca oameni le avem faţă de celelalte specii de pe pământ.

„Această pandemie a fost posibilă, şi a fost posibilă după părerea mea şi cu ajutorul nostru, al omenirii, tocmai prin aceste comportamente alimentare şi de aroganţă pe care noi ca oameni le avem faţă de celelalte specii de pe pământ

 Virusurile şi nu numai ele au o rată rapidă de replicare şi de multiplicare şi adaptare la condiţiile de mediu, şi practic apar modele noi, din păcate, ca şi în modă acelaşi patern se poate aplica şi în cazul infecţiilor virale şi bacteriene”, consideră medicul infecţionist. 

Aceasta spune că trebuie să învăţăm să ne comportăm, să ne menţinem igiena şi să purtăm acea mască atunci când ieşim în public. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Covid 19 nu este sfârşitul! Ne-ar putea da de furcă şi alte pandemii de acum înainte! Este avertismentul lui Anthony Fauci, directorul Centrului pentru Alergii şi Boli  Infecţioase din America. El ia...