Guvernul PNL este criticat de senatorul PSD Lucian Romaşcanu pentru că a lăsat pe ultima sută de metri pregătirile pentru începerea anului şcolar, iar acum, cu două săptămâni înainte, haosul nu mai poate fi evitat. 

„În loc să elaboreze un plan coerent, care să fie aplicat de unităţile de învăţământ, Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii s-au spălat pe mâini, punându-i pe edilii locali, pe directorii de şcoli, pe profesori şi pe părinţi să răspundă în cazul în care, în clase, vor apărea focare de coronavirus”, a transmis Romaşcanu, potrivit unui comunicat de presă. 

El spune că alternativa de a face cursuri online nu poate fi luată în calcul pentru copiii proveniţi din familii defavorizate, întrucât licitaţia de achiziţie a tabletelor a fost contestată, iar procedura este, în consecinţă, blocată.

În lipsa asigurării logisticii, tot primăriile şi părinţii trebuie să rezolve problema participării la cursuri a elevilor.  

„Incapacitatea de-a asigura din timp mijloacele realizării procesului de învăţământ este, cel mai probabil, cauza principală pentru care Guvernul a decis ca şcoala să înceapă la clase. Având însă în vedere condiţiile limitative, cum ar fi realizarea unui învăţământ hibrid (online-offline) în unele unităţi şcolare, existenţa tabletelor era o necesitate, iar absenţa lor va împiedica desfăşurarea în bune condiţii a orelor.

Practic, Guvernul liberal nu va putea îndeplini prevederile constituţionale privind asigurarea egalităţii de şanse şi a dreptului la educaţie pentru toţi”, a menţionat social-democratul. 

Cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar 2020-2021, licitaţia privind achiziţia a 250.000 de tablete destinate elevilor a fost anulată pentru şase (167.174 de tablete) din cele nouă loturi (250.000 de tablete), după ce ofertele marilor companii de telecomunicaţii au fost respinse în etapa de evaluare tehnică.

Ultimele date despre sistemul în care va începe şcoala în timpul epidemiei de Covid-19 au fost furnizate de ministrul Educaţiei la un post TV. Monica Anisie a afirmat că în cazul în care o şcoală adoptă sistemul hibrid – învăţământ clasic în combinaţie cu şcoală online – copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfăşoară cu profesorul la clasă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/copii-scoala.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/copii-scoala-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Guvernul PNL este criticat de senatorul PSD Lucian Romaşcanu pentru că a lăsat pe ultima sută de metri pregătirile pentru începerea anului şcolar, iar acum, cu două săptămâni înainte, haosul nu mai poate fi evitat.  ...