OMS a anunţat săptămâna trecută că Covax intenţionează să colaboreze cu producătorii de vaccinuri pentru a oferi ţărilor din întreaga lume acces echitabil la vaccinuri sigure şi eficiente, odată ce acestea sunt autorizate şi aprobate. OMS a anunţat că 172 de ţări sunt implicate în discuţii pentru o potenţială participare în program.

Luni, Comisia Europeană a confirmat că va contribui cu 400 de milioane de euro la iniţiativă, iar OMS a declarat că şi Germania s-a alăturat proiectului.

“Statele Unite vor continua să angajamentele cu partenerii noştri internaţionali pentru a ne asigura că vom învinge acest virus, dar nu vom fi constrânşi de organizaţii multilaterale influenţate de corupţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi de China”, a declarat Judd Deere, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Potrivit Washington Post, secretarul pentru sănătate şi servicii umane, Alex Azar, a avut „interesul de a explora un anumit rol al SUA în Covax, dar a întâmpinat rezistenţă din unele părţi ale Administraţiei”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat împotriva „naţionalismului vaccinurilor”, a afirmat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus,

„Pentru ca lumea să se recupereze mai repede, trebuie să se refacă împreună, pentru că este o lume globalizată: economiile sunt împletite”, a adăugat acesta.

Accesul egal la un vaccin împotriva COVID-19 este cheia pentru a învinge virusul şi a deschide calea pentru recuperarea post pandemie”, a spus Stefan Löfven, prim-ministrul Suediei.” Aceasta nu poate fi o cursă cu câţiva câştigători, iar COVAX este o parte importantă a soluţiei – asigurându-se că toate ţările pot beneficia de accesul la cel mai mare portofoliu de candidaţi din lume şi de distribuirea corectă şi echitabilă a dozelor de vaccin.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0555722540.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/09/profimedia-0555722540-300x300.jpgrootstireaUncategorised
OMS a anunţat săptămâna trecută că Covax intenţionează să colaboreze cu producătorii de vaccinuri pentru a oferi ţărilor din întreaga lume acces echitabil la vaccinuri sigure şi eficiente, odată ce acestea sunt autorizate şi aprobate. OMS...