Imaginea articolului Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine afectaţi de criza COVID-19 . Condiţiile care trebuie îndeplinite

Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine afectaţi de criza COVID-19 . Condiţiile care trebuie îndeplinite

Potrivit Ministerului Agriculturii, pentru fermierii care deţin în exploataţie minim 91 de capete de bovine vor fi alocate fonduri de la bugetul de de stat, cuantumul sprijinului de stat fiind de 100 euro/cap femelă bovină adultă, vârsta minimă 24 luni.

Valoarea totală a schemei de ajutor este de 35.700 mii lei.

Pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole suma totală nu poate depăşi echivalentul în lei a 100.000 euro, spun reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Fermierii au la dispoziţie 20 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă pentru depunerea documentaţiei, banii urmând să fie viraţi în conturile fermierilor până la 31 decembrie 2020.

Pentru a putea beneficia de ajutorul de stat, fermierii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să deţină femele adulte din specia bovine înregistrate în RNE, în exploataţii cu cod ANSVSA, la data de 1 iulie 2020; să nu fi solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării Comisiei Europene; să nu se afle în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în evidenţele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului la data de 31 decembrie 2019 sau în cazul persoanei fizice să nu fi fost emisă o decizie definitivă a instanţelor judecătoreşti de constatare a falimentului până la data de 31 decembrie 2019. De asemenea, beneficiarii trebuie să deţină minimum 91 capete bovine femele adulte cu vârsta de minim 24 luni înregistrate în RNE la data de 1 iulie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
...