Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a ameninţat vineri că se va lega cu lanţuri de Palatul Victoria, dacă cabinerul Orban va bloca finanţarea noului spital judeţean din Vrancea. 

„Voi fi primul preşedinte de Consiliu Judeţean din România care mă voi lega cu lanţuri de clădirea Guvernului!”, a anunţat, pe Facebook, Oprişan.

Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat joi studiul de prefezabilitate pentru construirea noului spital judeţean. Noul spital judeţean ar urma să aibă o suprafaţă de totală de aproximativ 74.000 de metri pătraţi, cu o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secţii din aproape toate domeniile şi spaţii special concepute pentru toate activităţile medicale şi conexe, inclusiv heliport. Valoarea investiţiei este estimată la 418 milioane de euro, scrie Monitorul de Vrancea.   

Marian Oprişan (PSD) a anunţat că va depune acest proiect spre finanţare din cele 80 de miliarde de euro acordate României de Uniunea Europeană, şi speră să obţină susţinerea Guvernului liberal. 

„Voi depune acest proiect privind construcţia unui nou spital judeţean în judeţul Vrancea, pentru finanţare din cele 80 de miliarde de euro cu care domnul preşedinte Klaus Iohannis s-a întors de la Bruxelles. Deci, vor fi fonduri europene. Dacă Guvernul PNL va respinge acest proiect privind construirea noului spital pentru vrânceni, vă anunţ de pe acum că voi fi primul preşedinte de Consiliu Judeţean din România care mă voi lega cu lanţuri de clădirea Guvernului“, a afirmat Marian Oprişan. 

Guvernul a luat decizia ca spitalul care urmează să fie construit la Braşov să fie inclus pe lista obiectivelor pentru care se va cere Comisiei Europene finanţarea prin Facilitatea pentru Rezilienţă şi Recuperare, a declarat joi prim-ministrul Ludovic Orban.

Guvernul liberal a aprobat până acum un memorandum pentru identificarea de soluţii de finanţare pentru pregătirea proiectelor privind construcţia a 3 spitale regionale în Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova.

Prieteni, voi depune proiectul privind construcţia unui nou spital judeţean în judeţul Vrancea, pentru finanţare din…

Publicată de Marian Oprişan pe Joi, 27 august 2020

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/7526193-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/08/7526193-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a ameninţat vineri că se va lega cu lanţuri de Palatul Victoria, dacă cabinerul Orban va bloca finanţarea noului spital judeţean din Vrancea.  „Voi fi primul...